1 mei 2021

Bernhoven start röntgenafdeling in het Medisch Centrum

Een gebroken pols of een gebroken been? Mensen uit Schijndel en omgeving met dit soort letsels kunnen vanaf 1 mei ook terecht in het Medisch Centrum Schijndel (MCS). Ziekenhuis Berhhoven uit Uden opent op deze locatie aan Steeg 6 kamers voor röntgenfotografie en beeldvormende diagnostiek voor eenvoudige zorg. Huisartsen in de regio Schijndel zijn op de hoogte gesteld van deze nieuwe mogelijkheid in het Medisch Centrum Schijndel.  Daarnaast heeft Bernhoven ook hun bloedprikdienst in het MCS ingericht. 

"Als iemand uit Schijndel of omgeving met een dikke enkel bij de huisarts komt en er moet een röntgenfoto gemaakt worden, hoeft die persoon straks niet meer naar het ziekenhuis van Berhoven in Uden", zegt woordvoerder Karel Bruinsma van Bernhoven. ,,Dan kan hij of zij ook in Schijndel terecht. Een reis naar Uden is vanaf 1 mei alleen nog nodig voor de wat complexere zorg. Voor bijvoorbeeld een mri-scan.” 

Twee operatiekamers 

In het MCS zijn gevestigd:  Icone Orthopedie en Sportletsels, Cortoclinics, Karmenta en Mackenzie Kliniek. Het Medisch Centrum Schijndel beschikt over twee hoogwaardige operatiekamers van het hoogste prestatieniveau.